Ikämiesten eriskummallinen kausi sai erikoisen päätöksen

Pyhtää, pyyhitään p*****ä.  Näillä tunnelmin oli varmasti moni, kun ajeli kohti St. Petersburgia. Tällä hetkellä Kymi-Saimaalla pelataan vain omaa Saimaan norppasarjaa, jonka vuoksi kotkalainen Kalu joutuu pelaamaan Etelä-Suomen lohkossa. Mutta mennään heti päivän isoimpaan uutiseen. Kuka olisi uskonut, että koko kauden sarjaa dominoinut Porvoon Salibandyseura olisi ulkona jatkopeleistä viimeisen turnauksen jälkeen.

No syitä on varmasti monia ja jokaisella on varmasti omat selityksensä asialle, kuten Tukiolla aikanaan Jortikalle. Mutta fakta on kuitenkin se, että PSS romahti totaalisesti kauden tärkeimmillä hetkillä. Onko syynä 21.02. käyty peli sitten Lollia vastaan, josta 7-5 tuli kuokkaan. Nimittäin kahden viimeisen turnauksen saldo Porvoolla oli musertavan synkkä, kolme tappiota neljästä pelistä.

Mennään sitten toiseen mielenkiintoiseen seikkaan. Tuskin kukaan olisi uskonut, että viimeisen turnauksen jälkeen ST olisi lohkon voittaja. Olisin voinut vaikka lyödä vetoa, että ST ei tule missään nimessä voittamaan molempia pelejään, kun kuitenkin vastaan oli tulossa Lolli ja PSS.

Lollin pelaajistolle ikämiespelit ovat olleet uuteen tutustumista, pl. Maukka, joka on tahkonnut näitä pelejä jo ennen kuin suurin osa Lollin pelaajista osasi edes kävellä salibandyhallille. Pelillisesti m-35 haastajasarjasta voisi todeta, että taso menee sinne 5-4 div. välimaastoon parhaiden joukkueiden osalta ja heikoimmat sijoittaisin sinne kutoseen. Yhden joukkueen osalta taso menee hupisarjoihin / firmasählyihin.

Ekasta ottelusta Lollille olisi riittänyt tasuri, mutta PSS:n tappion myötä voitolla oltaisiin taisteltu lohkovoitosta. Valmistautumisessa kuitenkin epäonnistuttiin ja ensimmäinen vitonen meni kyllä ihan täysin ohi. Ajassa 11.02. Lolli avaa maalihanat ylivoimalla rättikeisarin toimesta, mutta ST tulee vielä ihan erän lopussa ajassa 14.24 alivoimalla tasoihin. Sekava erä 1-1. Toisessa ja kolmannessa erässä jäähyillään sitten oikein urakalla puolin ja toisin ja tuomarit sekoilevat koko rahan edestä. ST:lle tuomitaan ottelussa 47 min jäähyjä ja Lollille 10 min. Tunteet vei ottelussa vallan ja fokus karkasi täysin vääriin asioihin. Peli ratkeaa ST:lle ajassa 43.23 ylivoimalla. Kentän ehdoton sankari oli ST:n veskari ja veskarin parhaat kaverit tolpat kolmeen kertaan.

Ennen toista ottelua jännitettiin herkkupalaa PSS-ST ja kupletin juoni oli seuraavanlainen, se kumpi ottelun voittaa vie lohkon piikkipaikan ja tasurilla Lolli olisi ulkona, vaikkakin voittaisi Kalun.  ST:n kumiukkoveskari torjuu milloin päällä, milloin kengän päällä ja olihan siellä  yksi hasekkimainen räpylätorjuntakin. Tiukka peli, josta ST korjaa voiton ja sitä myötä lauantaisen jättipotin, joten lottoamaan ei tarvitse poikien enää lähteä.

Kalua vastaan kärsitään tehottomuudesta ja väsykin alkaa hieman osalla pelaajista painamaan, joten johtoasemat ryssitään kerta toisensa jälkeen. Onneksi sarjan paras pelaaja Parkkinen päästää Lollin pinteestä ajassa 43.47 ja loppu taistellaan viimeisillä voimilla.

Keskinäiset ottelut PSS vastaan menee tasan, joten keskinäisten otteluiden maaliero ratkaisee, joka on +1 verran parempi Lollille ja Lolli menee toisena joukkueena ST:n kanssa lopputurnaukseen Rusalle, joka pelataan su 31.03.

Tilastot:

Korhonen 3yv+2

Parkkinen 1+4 / 2min

Aho 2+1 / 2min

Laitinen 2+0

Tihtonen 0+1 / 2min

Heikkilä 4min

Trast 2min

Immonen 2min