Rajacuppia

Lolli osallistui lauantaina ensimmäistä kertaa historiassaan Rajacuppiin, jota järjestäjä tituleeraa ”Suomen suurin ja rankin yksipäiväinen alasarjatason turnaus”. Hyvä arpaonni taikka joukkueemme kovan tason vuoksi olimme päässeet ainoaan kolmen joukkueen lohkoon (muut joukkueet neljän lohkoissa), jonka kautta saimme kaksinkertaisen sarjan ja yhden lisäpelin muihin lohkoihin nähden.

Rajacupista oli alunperin suunniteltu ensimmäistä virallista yhteistä pelitapahtumaa, mutta joukkueen isojen muutoksien takia kausi käynnistettiin poikkeuksellisesti jo terassikauden aikana.

Vaikka tällä hetkellä elämmekin kaunista ja sateista kaamosaikaa, niin ennen turnauksen alkua saimme kuitenkin lunta tupaan muutamien poisjääntien muodossa ja tähän lisättynä vielä turnauksen aikana  pari poisjääntiä, niin peliaikaa ja tukkoisia jalkoja oli kaikille tiedossa.

Pelillisesti vastustajat (yläpelti ja pauhu) olivat suuria mysteerejä, vaikkakin Lollista löytyy muutama old school-pauhulainen, mutta havainnot jäivät ”tol on sun entinen pelipaita” tasolle.

Pelit aloitettiin aamukahviaikaan Yläpeltiä vastaan, ensimmäisen erän kahvituokion jälkeen lollilaisten diiselikoneet olivat lämmenneet ja ottelu meni selkeästi Lollille 6-1 numeroin.

Hyvänolon tunne ensimmäisestä ottelusta ja huono valmistautuminen  Pauhu-otteluun olivat myrkkyä Lollille, vaikkakin pelinalku oli tuloksellisesti hyvä (2-0). Pauhulaiset kuitenkin juoksivat Lollin kumoon ja kauden nihkein ottelu oli kaikilta osin nähty Lollilta.

Kolmannessa ottelussa kohdattiin uudelleen Yläpelti, ottelu noudatti hyvin samanlaista kaavaa kuin aamuinen ottelu. Ensimmäinen erä oli tasainen ja toisessa erässä Lolli kairasi väkisin voiton. Liekö Yläpellin nimen taustalla jotain funktiota? Sen verran yläpelti näytti olevan kiinni osalla koko turnauksen ajan…

Neljänteen otteluun jäi panosta Pauhua vastaa, voitolla jatkoon ja muilla tuloksilla kotiin ( / yöhön). Kaksi väsynyttä joukkuetta vastakkain, joten mitään pelillistä juhlaa ei nähty. Tällaiset ottelut ratkaistaan täysin mentaalipuolella. Ottelu oli todella tasaväkinen (1-1) ja Pauhu voi kiittää Rouva-Fortunaa ettei Lolli saanut loppuhetkien äärimmäisen kovasta painostuksesta voittomaalia aikaiseksi. Mainittakoon, että Pauhu oli lähellä pudottaa Thorin VK:n (2016-2017 3div. lohko2 sijoitus 4) jatkopelissä, joka eteni lopulta finaaliin asti.

Päivän parhaat pelaajat: Osku totutun varma maalissa, Jarpin pelillinen johtajuus ja tuloksellisuus (6+1) sekä flunssan kourissa pelannut joukkueen Capitano, äärimmäisen hienoa johtajuutta kentällä (pelipaikasta riippumatta) ja kentän laidalla. Muutamat pelaajat jäivät hiukan omasta pelillisestä tasostaan, mutta korjataan tämä tilanne sitten parin viikon päästä Divarissa. Iso kiitos hyvästä pöhinästä vaihtoaitiossa!