Tilastoniilo iskee!

Kaudesta on nyt pelattuna lähes puolet (8/18), joten on syytä hiukan arvioida mennyttä. Kauden alussa rajusti uudistunut Lolli (kahdeksan uutta pelaajaa, yksi paluumuuttaja, yksi come bäckin tehnyt ja yksi maalivahti paremmalla sitoutumisasteella ja viime kauden kahdeksan vanhaa pelaaja) on aloittanut kauden väkevästi. Seitsemän voittoa ja yksi tasapeli, maalierolla +31.

Tehtyjen maalien ka. 7,3 / per ottelu kertoo, että maalintekovoimaa joukkueesta on löytynyt kiitettävästi. Pieni notkahduskaan maalimääriin ei tuo oleellista muutosta voitto%. Mikäli maalimäärät putoaisivat n. kahdella maalilla per ottelu, niin haasteita voi jatkossa ilmaantua.

Päästettyjen maalien keskiarvosta 3,4 / per ottelu voidaan todeta, että pientä hienosäätöä puolustuspelaamiseen olisi hyvä saada. Asia tulenee korostumaan eritoten tiukoissa peleissä, jolloin päästettyjen maalien keskiarvolla 3,4 voidaan olla hyvin lähellä tasapeliä tai tappiota. Mikäli päästettyjen maalien keskiarvo. saadaan pysyvästi tasolle 2,5-3 / per ottelu  eli keskimäärin yksi päästetty maali ottelua kohden, lisää otteluiden voitto% selkeästi korkeammalle.

Ensimmäiset neljä peliä voittoja, maalieroilla +2, +1, +3, +3 = +9. Toiset neljä peliä, tasapeli ja kolme voittoa, maalieroilla 0, +9, +9,+4 = +22 Tilastollisesti joukkueen pelaaminen on ollut nousujohteista. Suurimpina tekijöinä pelaamisen parantumiseen on ollut itseluottamuksen kasvaminen onnistumisen myötä ja pelaajat ovat oppineet tuntemaan toisiaan entistä paremmin.

Huom! Tällä hetkellä tilastollisessa valossa ( Lollin voitto% 94) vain yksi joukkue (150 joukkuetta / 5 div. etelä-suomi) on pystynyt parempaan suoritukseen alkukauden osalta kuin Lolli (Veijarit, lohko 1 voitto% 100 ja maaliero +60). Muutama hyvä haastaja on matkassa mukana, mutta näillä joukkueilla on vasta kuusi peliä pelattuna, joten tilastollisesti asiaa ei voida vielä huomioida.